دکتر اردشیر قوام زاده، پزشک ایرانی و استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران، در سال 1319 از پدر و مادر تفرشی در شهر تهران متولد شد تحصیلات متوسطه را در دبیرستان دارالفنون آغاز کرد و در سال ۱۳۳۹ موفق به اخذ مدرک دیپلم شد.
وی تحصیلات عالی خود را در رشته پزشکی دانشکده پزشکی وین کرایس اتریش ادامه داد و در سال ۱۳۵۰ فارغالتحصیل شده و در سال ۱۳۵۶ موفق به اخذ درجه تخصصی در رشته داخلی و انکولوژی از کشور سوئیس شد. سپس تحصیلات فلوشیپ خود را در رشته هماتولوژی و پیوند در دانشگاه سوئیس در سال ۱۳۷۰ به پایان رساند.
استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران، در حال حاضر رییس پژوهشکده خون سرطان و سلولهای بنیادی خونساز این دانشگاه بوده و در بیمارستان دکتر شریعتی تهران به کار مشغول است.
در این مرکز هر سال ۴۰۰ پیوند سلولهای بنیادی خونساز از طریق پیوند مغز استخوان و بیشتر از آن از طریق پیوند سلولها از خون افراد دهنده سلول که غالبا خویشاوندان نزدیک بیماران هستند، انجام میشود. این آمار مشابه مراکز پیوند مغز استخوان در کشورهای پیشرفته است.
پیوند سلول های بنیادی خونساز در حال حاضر بهترین روش درمانی در سرطانهای خون، بیماری های خونی مانند تالاسمی ماژور، بیماری های متابولیک، بیماریهای دستگاه ایمنی، سیروز کبدی، تودههای سرطانی مانند سرطان سینه، ریه، کبد، پروستات و تخمدان و حتی بیماری های روماتیسمی است.
میزان موفقیت درمان بیماریهای نیازمند به پیوند در پژوهشکده خون و سرطان دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال حاضر حدود ۷۰ درصد و از بالاترین آمارهای دنیاست.
دکتر قوامزاده، هم اکنون عضو هیات علمی و استاد گروه داخلی در بخش خون و انکولوژی بیمارستان شریعتی است و ریاست کنگره لنفوم و پیوند مغز استخوان در تهران در سال ۱۳۷۳، ریاست کنگره پیوند مغز استخوان در تهران سال ۱۳۷۹، ریاست انجمن هماتولوژی انکولوژی ایران سال ۱۳۷۳، ریاست کمیته بورد هماتولوژی- انکولوژی ایران سال ۱۳۷۰، ریاست مرکز تحقیقات خون، سرطان و پیوند مغز استخوان سال ۱۳۷۸ تاکنون، ریاست بیمارستان شریعتی از سال ۵۹ تا ۶۱، ریاست دپارتمان پزشکی از سال ۵۹ تا ۶۴، ریاست بخش خون و سرطان و پیوند استخوان از سال ۵۹ تا ۷۸، عضو انجمن بینالمللی پیوند مغز استخوان از سال ۱۳۷۱، عضویت در انجمن بینالمللی پیوند خون و مغز استخوان اروپا از سال ۱۳۷۰ و ریاست پژوهشکده خون سرطان و سلولهای بنیادی خون ساز دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکنون را برعهده داشته است.
نظرات شما عزیزان:
وبلاگت عالیه
ممنون
آن قدر که اشک ها خشک شوند ،
باید این تن اندوهگین را چلاند و بعد دفتر زندگی
را ورق زد ،
به چیز دیگری فکر کرد ،
باید پاها را حرکت داد و همه چیز را از نو شروع کرد...
این اتفاقات نیستند که زندگی ما را می سازند
بلکه عکس العمل ما نسبت به آن اتفاقات است که زندگی ما را شکل می دهد.
اگر وبم را دیدی نظر یادت نره برام مهمه
موضوعات مرتبط: پزشکی ، مشاهیر تفرش ، ،
برچسب ها : زندگینامه دکتر اردشیر قوام زاده,پدر پیوند مغز استخوان کشور,تفرش,علیرضاجعفری,